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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALVES, E. A.; SILVA, L. C. da; LOURENÇO, J. L. R.; TEIXEIRA, A. L. Terreiro de cimento com cobertura móvel (TCCM) para secagem de café. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2014. 6 p. (Embrapa Rondônia. Comunicado técnico, 392).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoALVES, E. A.; SILVA, L. C. da; LOURENÇO, J. L. R.; TEIXEIRA, A. L. Terreiro de secador com cobertura móvel para secagem do café Barcaça SECA CAFÉ. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2014. 4 p. (Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 392).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLOURENÇO, J. L. R.; ROCHA, R. B.; ESPINDULA, M. C.; ALVES, E. A.; TEIXEIRA, A. L.; FERREIRA, F. M. Genotype × Environment Interaction in the Coffee Outturn Index of Amazonian Robusta Cultivars. Agronomy, v. 12, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoKOLLN, A. M.; ESPINDULA, M. C.; ARAÚJO, L. F. B. de; CAMPANHARO, M.; ROCHA, R. B.; LOURENÇO, J. L. R. Influence of nitrogen fertilization in mother plants on the growth and quality of clonal seedlings of Coffea canephora ?Robusta? plants. Ciência Rural, v. 52, n. 9, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLOURENÇO, J. L. R.; MORAES, M. S.; LOPES JÚNIOR, H.; ALVES, E. A.; TEIXEIRA, A. L.; ROCHA, R. B. Qualidade da bebida das cultivares Robustas Amazônicos cultivadas no município de Alta Floresta do Oeste - RO. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 6., 2021, Porto Velho. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2021. p. 23. Editores: Ana Karina Dias Salman; Henrique Nery Cipriani.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA, A. L.; CARVALHO, C. H. S.; LIMA, G. M.; FERRO, G. de O.; ESPINDULA, M. C.; DIOCLECIANO, J. M.; LOURENÇO, J. L. R. Cultivar Catucaí Amarelo 2SL: extensão de recomendação para cultivo em Rondônia. Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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7.Imagem marcado/desmarcadoALVES, E. A.; SOUZA, C. A. de; ROCHA, R. B.; PEREIRA, L. L.; LIMA, P. P. de; LOURENÇO, J. L. R. Efeito da fermentação na qualidade da bebida de robustas amazônicos. Revista Ifes Ciência, v. 6, n. 3, p. 159-170, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, S. B. de O.; ESPINDULA, M. C.; COSTA, R. S. C. da; ARAÚJO, L. F. B. de; CAMPANHARO, M.; LOURENÇO, J. L. R. Produtividade de cafeeiros cultivados em sistema agroflorestal com bandarra. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 12.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 7., 2022, Porto Velho. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2022. p. 24.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA, A. L.; SOUZA, F. de F.; ROCHA, R. B.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; TORRES, J. D.; RODRIGUES, K. M.; MORAES, M. S. de; SILVA, C. A.; OLIVEIRA, V. E. G. de; LOURENÇO, J. L. R. Performance of intraspecific hybrids (Kouillou x Robusta) of Coffea canephora Pierre. African Journal of Agricultural Research, v. 12, n. 35, p. 2675-2680, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido.

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10.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA, A. L.; ROCHA, R. B.; ESPINDULA, M. C.; RAMALHO, A. R.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; ALVES, E. A.; FERRO, G. de O.; DIOCLECIANO, J. M.; MORAES, M. S.; LOURENÇO, J. L. R.; TELES, C. F. R. Robustas Amazônicos: novas cultivares híbridas de café canéfora para a amazônia ocidental. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória. Pesquisa, Inovação e Sustentabilidade dos Cafés do Brasil. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  26/11/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  DEGRASSI, G.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.
Afiliação:  GIULIANO DEGRASSI, 1Industrial Biotechnology Group, International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB), Parque Tecnolo?gico Miguelete, San Marti?n, Buenos Aires, Repu?blica Argentina; VALERIA CARPENTIERI PIPOLO, CNPT.
Título:  Biological control of fusarium head blight by bacterial endophytes and reduction of deoxynivalenol in wheat.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Advances in Biochemistry and Biotechnology, v. 5, p. 10103, 2020.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Fusarium Head Blight (FHB) is predominately caused by F. graminearum whose infection not only results in yield loss, but also contaminates grains with mycotoxins, such as deoxynivalenol (DON), which pose a great threat to human and animal health. Application of chemical fungicides remains the main approach to control FHB due to the lack of effective resistant wheat cultivars. Unfortunately, long-term intensive application of fungicides led to development of fungicide-resistant F. graminearum strains. In addition, the application of several fungicides at sub-lethal concentrations triggers mycotoxin biosynthesis. Biocontrol of FHB by wheat associated bacterial endophytes represents an alternative and more sustainable approach as part of the integrated management of FHB and mycotoxin production with reduced environmental impact. In this review, we explore the current wheat associated bacterial endophytes that are promising candidates as biocontrol agents against F. graminearum and FHB and we discuss the main mechanisms of action and major antifungal compounds produced which exhibited a high efficacy in the management of FHB and DON production.
Palavras-Chave:  Bacterial endophytes; Wheat associated bacteria.
Thesagro:  Fusarium Graminearum.
Thesaurus NAL:  Biological control; Deoxynivalenol.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218284/1/ABIO-10103-6-2020-Endophytes-FHBWheat-.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT45019 - 1UPCAP - DD
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